Kedvencekkel érkezik a megújult, négy napos Gourmet Fesztivál!

Május utolsó hétvégéjén, a jól ismert helyszínen, a Millenárison, egy igazán különleges eseményre készülhetünk: az MBH Bank Gourmet Fesztiválra. Az idei évben a gasztronómák paradicsoma három helyett ismét négy napon át, május 22-25. között várja a kulináris élvezetek kedvelőit. Ne hagyd ki ezt az ínycsiklandó rendezvényt, ahol a legfinomabb ételek és italok mellett a gasztronómia világának legjobbjai is bemutatkoznak!
Idén a rendezvény fő témája a "kedvencek" köré épül, ami lehetőséget ad arra, hogy az ország legkiválóbb szakemberei bemutathassák kedvenc alapanyagaikat, termelőiket és ételeiket, mindezt saját egyedi történeteikkel fűszerezve. A helyszínen több mint hetven étterem, cukrászda és egyéb kulináris vállalkozás kínálatában mindenki felfedezheti a saját ízlésének megfelelő finomságokat, legyen szó hagyományos hazai klasszikusokról, divatos nemzetközi fogásokról vagy innovatív desszertekről. A tavaly debütált pénztárcabarát kategória továbbra is él, így a legtöbb kiállító 2.500 Ft alatt kínál kóstolókat, lehetőséget adva ezzel a látogatóknak, hogy felfedezzék az ízek gazdag palettáját. A Gourmet itallapjáról sem hiányoznak majd a legfinomabb hazai és nemzetközi pezsgők, borok, koktélok, sörök és pálinkák, emellett az alkoholmentes italok választéka is bővül, hogy mindenki megtalálja a számításait.
"A 'kedvencek' témájának népszerűsítésében három nagykövet fog nekünk segíteni" - osztotta meg gondolatait Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője. Farkas Fruzsina, a Green Sommelier képviselője, az alkoholmentes italok, különösen a fermentált üdítők terén úttörő szerepet játszik. Kombucha italával valóban érdemes megismerkedni, hiszen hazánkban még gyerekcipőben jár ez a szegmens. Szabadfi Szabolcs, akit csak Szabiként ismernek a közönség, a Pék népszerűsítésével hozzájárult ahhoz, hogy a hagyományos kovásszal készült pékáruk egyre szélesebb körben elérhetők legyenek. A fesztiválon már évek óta kiemelkedő minőségű pizzáival kápráztatja el a látogatókat. Tóth Szilárd, a Michelin és zöld csillaggal kitüntetett SALT étterem séfje, a hazai kortárs gasztronómia meghatározó alakja, aki helyi és organikus alapanyagok felhasználásával hozza ki a maximumot az ételekből. Az idei Gourmet fesztiválon érlelt mangalica húsokkal is bemutatkozik. "A Gourmet nagykövetei számunkra nem csupán példaképek, hanem olyan értékeket képviselnek, amelyek elérése a Gourmet céljai között szerepel. Legyen szó fenntarthatóságról, egészségtudatosságról, minőségi alapanyagokról vagy tiszta élelmiszerekről, úgy vélem, hogy ezen értékek messze túlmutatnak a gasztronómián, komoly kulturális és társadalmi ügyek is egyben" - tette hozzá Nemes.
A szinte véget nem érő szabadtéri sétáló kóstolón túl többet is tud az MBH Bank Gourmet Fesztivál: a tanulni és szórakozni vágyókat ingyenes programokkal és kóstolókkal várja a Gourmet Akadémia, ahol a többi közt idén fellép egy, kettő, sőt három Michelin-csillagot jegyző séf, vasárnap pedig ismét a gyerekeké lesz a terep, akiket workshopokkal és meglepetésekkel várnak a szervezők. A vasárnap újra családi nap lesz, a 18 év alattiak ezen a napon idén is ingyen juthatnak be a rendezvényre.
A jegyárak a tavalyihoz képest nem változtak, a napijegy elővételben 6.500Ft, a három helyett idén négy napos bérlet 12.900Ft-ba kerül, részletek és jegyvásárlás a gourmetfesztival.hu oldalon.