Giorgio Locatelli, a neves olasz séf, bezárja Michelin-csillagos londoni éttermét, ezzel új fejezetet nyitva karrierjében.


Rajtuk kívül álló okokra hivatkoznak, de valószínűleg újra kinyitnak, csak máshol.

Az elismert olasz séf, Giorgio Locatelli bejelentette, hogy 23 év után végleg bezárja londoni Michelin-csillagos éttermét, a Locandát – számolt be róla a Corriere.

Locatelli bejelentése a közösségi médiában sok vendéget meglepett, hiszen senki sem számított a hírre. A poszt azonban egyfajta reménységet is sugall: "Ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik." Ez arra utal, hogy a séf és csapata nem tétlenkedik, és új lehetőségek keresésében gondolkodnak. Valószínű, hogy új helyszínen folytatják tevékenységüket, ahol továbbra is megoszthatják szenvedélyüket a gasztronómia iránt.

Bár konkrét információk még nem állnak rendelkezésre, utalások szerint a bezárás mögött olyan okok állnak, amelyek a cég hatáskörén kívül esnek. Valószínű, hogy a döntés összefügg a szálloda, egy ötcsillagos Hyatt, működésével.

Locatelli 1986-ban, egy festői olasz faluból, Corgeno di Vergiateból érkezett az Egyesült Királyságba. Vendéglátós háttérrel rendelkezett, hiszen családja a gasztronómia világában mozgott, így már fiatalon megismerkedett a szakmával. Olaszországban és Svájcban gyűjtött tapasztalatai után Angliában is neves helyeken, például a Savoyban, valamint más prémium éttermekben dolgozott. 1997-ben megnyitotta első londoni éttermét, a Zafferanót, amely hamar népszerűvé vált. Két év elteltével pedig elérte első Michelin-csillagját, amely a kivételes kulináris teljesítményét ismerte el.

A most bezárásra ítélt Locanda Locatelli a londoni olasz gasztronómia egyik legismertebb gyöngyszeme volt, amelyet 2002-ben alapítottak Plaxy Extonnal közösen. Az étterem konyhája a kiemelkedő minőségű alapanyagok, a szezonalitás és az olasz kulináris hagyományok iránti elkötelezettségéről volt híres. 2003-ban elnyerte a Michelin-csillagot, ami tovább növelte hírnevét. Emellett a belső tér különlegessége, hogy a tervezésért David Collins, Madonna közeli barátja felelt, így a hely nemcsak ízekben, hanem látványban is páratlan élményt nyújtott.

Locatelli számos szakácskönyvet publikált, köztük az egyik legimpozánsabb, a tekintélyt parancsoló Ízek Itáliája, amelyről már korábban is esett szó.

Related posts